Voorlopig worden er geen pups verwacht. Wachtlijsten zijn gesloten.Summer is de zus van Fanny en de eerst geboren Nirvelli pup. In oktober is het eerste nest geboren. De eigenaren van Summer zijn Roy en Lisanne. Er is geen plaats meer op hun wachtlijst.


Combinatie 2022 Owyn x Summer
Puppies van combinatie 2022 zijn geboren en allen uitgevlogen. We verwachten komende tijd geen pups. Op aanvragen zal voorlopig geen reactie komen.


Combinatie 2022 Tui x Cato


Combinatie 2021 Cosmo x Jazzlynn

Combinatie 2021 Cosmo x Jazzlynn

https://www.k9data.com/pedigree.asp?ID=1180946

Combinatie 2016Heeft u interesse in een pup, lees het onderstaande dan goed!

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een Canadese jachthond, gefokt om eenden vóór het schot te lokken en die ná het schot te apporteren.
De Nova Scotia Duck Tolling Retriever (Toller) is van de 6 Retriever rassen de kleinste maar misschien wel de meest fanatieke.
De Toller is overigens de enige retriever die van oorsprong vóór en ná het schot werkt.

De Toller is een, redelijk zelfstandige, middelgrote, krachtige, compacte, goed gespierde uitgebalanceerde hond die een hoge graad van intelligentie, alertheid en wil om te werken bezit.
Het lokken (tollen) gebeurt door langs de waterkant te spelen en regelmatig uit het zicht te verdwijnen om op die manier de eenden nieuwsgierig te maken.
Dat hele spel is "Tolling" genoemd, naar het engelse "Tollen" hetgeen zoiets betekent als lokken of dichterbij brengen.
Het zijn intelligente, actieve honden die zowel lichamelijk als mentaal bezig gehouden moeten worden. Dat kunt u op verschillende manieren doen, er is een grote variatie aan hondensporten die geschikt zijn voor de Toller.

Een Toller is dus een slimme, leergierige hond waarmee gewerkt/getraint moet worden, of dit nu in de jacht of een andere hondensport is, werken met en voor de baas vinden ze geweldig.
De Toller is geen hond voor 3-maal daags een blokje rond het huis.
De Toller is en blijft een jachthond/werkhond met veel passie en die eigenschappen moeten behouden blijven!

Daarnaast is de Toller een gevoelige hond die met zachte maar consequente hand, humor en veel geduld opgevoed moet worden.
Een Toller zal niet klakkeloos doen wat zijn baas van hem vraagt, maar zelf nagaan of er niet een eenvoudigere manier is om het door de baas gewenste resultaat te bereiken.
Daar moet u als eigenaar/handler tegen kunnen, een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen is belangrijk voor een Tollereigenaar.

Bron: Esther Booker